Restaurant Pearl

Dette var starten på Pauls voksende passion for madlavning og den blev formet yderligere i barndomshjemmet, hvor hans mor ville finde nye opskrifter som de kunne lave sammen.
Den 12 årig Paul begyndte at bage kager for naboens café. For Paul udviklede det sig til et deltidsjob i caféen, og da han først var inde i det professionelle køkken, har han aldrig set sig tilbage. I årene der fulgte, blev aftener og weekender brugt i køkkener på pubs og restauranter, hvor han arbejdede sig op fra opvasker til lærling, indtil han endelig var gammel nok til at starte på kokkeskole.

Om os

Paul er født og opvokset i Staffordshire, England.
Efter at have tilbragt mange eftermiddage, efter skole med sin mormor, fandt Paul kærligheden for madlavning i hendes køkken. Her delte de utallige timer sammen og hyggede med at lave britiske klassikere, så som Shepherds pie og æble crumble. Som en ivrig knægt, fangede Paul hurtigt, at hvis han kunne lave disse retter derhjemme, så kunne han nyde dem hele tiden.

Brød fra Pearl Restaurant
Restaurant Pearl

Om os

Paul er født og opvokset i Staffordshire, England.
Efter at have tilbragt mange eftermiddage, efter skole med sin mormor, fandt Paul kærligheden for madlavning i hendes køkken. Her delte de utallige timer sammen og hyggede med at lave britiske klassikere, så som Shepherds pie og æble crumble. Som en ivrig knægt, fangede Paul hurtigt, at hvis han kunne lave disse retter derhjemme, så kunne han nyde dem hele tiden.

Brød fra Pearl Restaurant

Dette var starten på Pauls voksende passion for madlavning og den blev formet yderligere i barndomshjemmet, hvor hans mor ville finde nye opskrifter som de kunne lave sammen.
Den 12 årig Paul begyndte at bage kager for naboens café. For Paul udviklede det sig til et deltidsjob i caféen, og da han først var inde i det professionelle køkken, har han aldrig set sig tilbage. I årene der fulgte, blev aftener og weekender brugt i køkkener på pubs og restauranter, hvor han arbejdede sig op fra opvasker til lærling, indtil han endelig var gammel nok til at starte på kokkeskole.

Paul Proffitt

Nu er rejsen kommet fuld cirkel, da Paul åbner sin debutrestaurant Pearl, opkaldt efter sin mormor Shirley og den genkendelige perlerække, hun bar under deres tid sammen i køkkenet. Madstilen beskrives som enkel og legende. Den bruger en blanding af både traditionelle og moderne teknikker for at maksimere smagen og levere elegante og smagfuld retter til gæsterne. Pearl er i bund og grund en destillation af rejsen indtil videre, serveret på en tallerken med et smil.

Efter at have afsluttet folkeskole som 16-årig, meldte Paul sig ind på Birmingham College of Food for at studere Catering og 5 år senere forlod han skolen med en diplom i kulinarisk ledelse. Siden han blev færdiguddannet, har Pauls rejse ført ham til køkkener på Michelin-restauranter over hele Europa, hvorefter han vendte tilbage til Stafforshire for at tage sit første køkkenchef stilling i en alder af 25 år. Efter et vellykket 3-årigt løb, i den nu hedengangne Swinfen Hall, tog Paul beslutningen at trække teltpælene op og flytte til Danmark sammen med sin kone og to døtre, på jagt efter en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Denne beslutning førte ham i 2015, til dørene på Henne Kirkeby Kro, hvor han de sidste 9 år har arbejdet som køkkenchef. I løbet af denne tid blev restauranten tildelt én Michelin-stjerne i 2016 efterfulgt af en anden et år senere i 2017.

Paul Proffitt
Paul Proffitt

Efter at have afsluttet folkeskole som 16-årig, meldte Paul sig ind på Birmingham College of Food for at studere Catering og 5 år senere forlod han skolen med en diplom i kulinarisk ledelse. Siden han blev færdiguddannet, har Pauls rejse ført ham til køkkener på Michelin-restauranter over hele Europa, hvorefter han vendte tilbage til Stafforshire for at tage sit første køkkenchef stilling i en alder af 25 år. Efter et vellykket 3-årigt løb, i den nu hedengangne Swinfen Hall, tog Paul beslutningen at trække teltpælene op og flytte til Danmark sammen med sin kone og to døtre, på jagt efter en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Denne beslutning førte ham i 2015, til dørene på Henne Kirkeby Kro, hvor han de sidste 9 år har arbejdet som køkkenchef. I løbet af denne tid blev restauranten tildelt én Michelin-stjerne i 2016 efterfulgt af en anden et år senere i 2017.

Paul Proffitt

Nu er rejsen kommet fuld cirkel, da Paul åbner sin debutrestaurant Pearl, opkaldt efter sin mormor Shirley og den genkendelige perlerække, hun bar under deres tid sammen i køkkenet. Madstilen beskrives som enkel og legende. Den bruger en blanding af både traditionelle og moderne teknikker for at maksimere smagen og levere elegante og smagfuld retter til gæsterne. Pearl er i bund og grund en destillation af rejsen indtil videre, serveret på en tallerken med et smil.